Waarom is Bi-Mannen.com betalend?

Waarom is Bi-Mannen.com betalend?

Regelmatig krijgen we de vraag of de opmerking waarom Bi-Mannen.com betalend is. Wel het is een bewuste keuze die we gemaakt hebben in het verleden. Een keuze die duidelijk de juiste was, een terechte keuze dus. Maar waarom?

Laten we beginnen met een stukje geschiedenis. Bi-Mannen.com is ontstaan omdat er na het verdwijnen van een andere grote website, die overigens gratis was, voor biseksuele mannen een grote vraag was naar een nieuwe profielen site. Die grote website is verdwenen na een hack, alle mailadressen van de bewuste profielen site zijn gelekt. De eigenaar van de website kon waarschijnlijk de nodige updates niet betalen om zijn website up-to-date te houden. Met een gegevenslek als gevolg.

Initieel was Bi-Mannen.com geheel gratis. Maar als snel groeide de site heel snel. De kosten liepen op en de inkomsten uit advertenties waren zéér gering. In overleg met enkele leden werd er vernomen dat een deel van de gebruikers wel bereid zou zijn te betalen. En zo geschiede, Bi-Mannen.com werd betalend.

Maar waarom?

Ok, bovenstaande is nog steeds geen antwoord op de vraag: waarom is Bi-Mannen.com betalend. Wel eigenlijk draait alles om betrouwbaarheid. Laat me even verduidelijken.

Betrouwbaarheid van de website

Eerst en vooral een website kost geld. Dagelijks hebben we 500 a 600 gebruikers die onze website bezoeken. Dit zorgt voor 20.000 pagina's die dagelijks opgevraagd worden. Dit alles kost aan de beheerder van deze website geld. Daarnaast dient de software/hardware van deze website ook betaald te worden. Om de software betrouwbaar te houden moeten er updates gebeuren. Deze updates komen vaak ook met een prijs. Ook hier trekken we lessen uit wat er destijds met een andere website is gebeurd.

Betrouwbaarheid van de profielen

Een punt waar we vaak kritiek voor krijgen is dat we ook actief promoten dat betalende profiel geen fakers zijn. Al kunnen we de kritiek heel goed begrijpen, het is niet omdat je betaald dat je geen faker bent. Maar door ons betaal beleid houden we 80% van de fakers buiten. Een faker of nepprofiel zal nooit geld betalen voor iets waar je het elders toch gratis kan krijgen. We begrijpen ook dat véél Biseksuele mannen niet KUNNEN betalen voor hun profiel op een site. Een kwestie van discretie. Toch denken we dat door de brede waaier aan betaalmogelijkheden die we bieden (Bancontact, iDeal, Visa/mastercard, PayPal) het steeds mogelijk is met wat goede wil een bijdrage te doen. Bovendien, kan iemand anders van de site jou een Premium account cadeau doen, of jij betaald het hem wanneer je hem ontmoet.

Het is een strategie die duidelijk werkt, want we krijgen héél vaak de feedback dat we inderdaad de meest betrouwbare site zijn, voor bi mannen die wensen te daten.

Ik snap niet waarom men niet werkt met advertenties?

Adverteren op Bi-mannen.com

En halen jullie geen inkomsten uit advertenties? En werken jullie niet met profiel validaties? Ook dit zijn vaak gestelde vragen. Wel laat me het even zo zeggen. Adverteerders staan niet aan te schuiven om te gaan adverteren en betalen voor een site die vol (geile) piemels staat. Er zijn heus wel netwerken die advertenties aanbieden maar de inkomsten ervan zijn bijzonder laag. Netwerken bieden een site met onze bezoekersaantallen 1€/dag, en dat is het hoogste bod! Dat is ruim onvoldoende om onze website te kunnen onderhouden.

Daarnaast willen adverteerders natuurlijk ook omzet zien. En ook daar knelt het schoentje vaak, als een bezoeker van onze website om redenen van discretie bij ons geen account kan kopen, waarom zou hij dan bij die adverteerder online wel een aankoop kunnen doen? Juist ja, meestal gaat ook dat niet. Adverteerder ziet geen extra inkomsten door zijn publiciteit op onze site en stopt dan ook met adverteren op onze site.

Tjah, maar jullie lokken ons, en dan plots moet men betalen?

We lokken niemand, wie bieden aan om gratis een account aan te maken. Registratie is gratis, lidmaatschap is betalend na 3 dagen proef. Na registratie ontvang je een email waarin dit ook duidelijk vermeld staat. We doen hier dus zeker niet geheimzinnig om.

Trouwens een lidmaatschap is ook helemaal niet duur. 4€ per maand, soms zelfs nog goedkoper. En wees gerust, jullie sponsoren niet de Porsche op mijn oprit, en ook niet mijn villa. Ik beschik over geen van beide ;-)

We hopen jullie hiermee een beetje meer ingelicht te hebben over de reden waarom Bi-Mannen.com betalend is. En waarom we hierdoor de meest betrouwbare website zijn voor biseksuele mannen.